Gratis online cursus Chinees


Gratis Chinees leren!

Hoewel deze site als hoofdthema de cultuurverschillen tussen China en Nederland heeft, hebben we op dit deel van de site zeer uitgebreide informatie opgenomen om geheel gratis Chinees te leren. Wij kunnen ons immers voorstellen dat iemand die geïnteresseerd is in de Chinese cultuur ook een zeker mate van interesse moet hebben in de Chinese taal. Hoewel het cursusmateriaal zeer uitgebreid is, zijn wij van mening dat persoonlijke begeleiding (van een moedertaalspreker) erg belangrijk is als u Chinees wilt leren, vooral om de uitspraak te leren en te laten corrigeren. Nederlanders zijn immers niet gewend aan het gebruik van tonen.

Wat voor ons gevoel aardig kan klinken, kan voor een Chinees onbegrijpelijk zijn of iets heel anders betekenen. Om u een idee te geven... het woord ma kan met vijf verschillende tonen worden uitgesproken en met iedere toon bij de uitspraak heeft en een compleet andere betekenis. Ter illustratie:

  • 1e toon: mā --> moeder
  • 2e toon: má --> hennep
  • 3e toon: mǎ --> paard
  • 4e toon: mà --> vermanen
  • 5e toon: ma --> aan het einde van een vragende zin

Met dit eenvoudige voorbeeld ziet u duidelijk dat de juiste uitspraak essentieel is voor goede communicatie in China. Voordat u het weet, noemt u uw schoonmoeder in het Chinees een paard!

 

Niet zomaar een cursus Chinees

Wie op Internet zoekt komt allerlei materiaal tegen om Chinees te leren waarvan de herkomst niet altijd even duidelijk is en de kwaliteit vaak te wensen over laat. Onze gratis onlinecursus Chinees is met veel zorg en aandacht ontwikkeld voor Amy (Ya-Ping) Hsiao. Zij is in Taiwan vijf jaar lang Chinese en Engelse lerares op een basisschool geweest. Daarnaast heeft ze een eenjarige masteropleiding aan de universiteit van Edinburgh gevolgd in applied linguistics en aan de Universiteit Twente in educational science & technology. Op dit moment geeft ze les in Mandarijn Chinees aan het Talencentrum van de Universiteit van Tilburg. Naast deze Chinese les aan de Universiteit van Tilburg doet zij ook een promotieonderzoek aan de Open Universiteit. Daarnaast heeft zij een eigen website www.chinees-leren.nl.

Met behulp van deze cursus kunt u al snel een beetje Chinees leren. Alle vaardigheden komen aan bod, dus lezen, schrijven, luisteren en spreken, aan de hand van dagelijkse thema's.

Deze gratis onlinecursus bevat onder anderen:

  • Meer dan 400 geluidsopnames
  • Meer dan 200 pagina's met lesmateriaal
  • Diverse interactieve onlineoefeningen
  • Uitgebreide ondersteunend materiaal om het schrijven van karakters te leren

Achter ieder menu-item zitten meerdere submenu's waardoor u stapsgewijs uw Chinese taalkennis kunt uitbreiden.

 

Kom in contact met medestudenten!

Op deze site bieden u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het (studenten) forum. In het forum zit een onderdeel waar iedereen vragen of op- en aanmerkingen over de opleiding kan plaatsen. U kunt zich ook registreren op de site. Na de registratie krijgt u toegang tot allerlei aanvullende informatie. Tevens krijgt u aanvullende rechten in het forum. Zo kunt u zich abonneren op uw eigen vragen in het forum of op de vragen van anderen. Zodra iemand antwoord in het forum, krijgt u dan automatisch een emailbericht. Tevens kunt op deze wijze snel en direct in contact komen met medestudenten! Meld u dus snel aan en maak gebruik van de extra mogelijkheden die dit biedt. Klik hier om het forum direct te openen.

 

Veel succes met de studie!